2017-05-12-PHOTO-00004734
De ce sa cumperi o masina second hand de la AutoErebus?
May 12, 2017
Capture-3
Cum sa iti imbunatatesti vizibil aspectul masinii tale cu un serviciu de cosmetizare auto
May 12, 2017
Show all

Top 10 lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand duci masina la service pentru revizie

Capture-2

Orice masina, indiferent de producator, trebuie sa treaca cel putin o data printr-o inspectie amanuntita, chiar si atunci cand masina nu pare sa dea semne ca nu functioneaza cum trebuie.


De ce este nevoie de astfel de inspectie, chiar daca masina nu pare sa aiba probleme externe? Deoarece, ca orice lucru, o masina se uzeaza si incepe sa prezinte defectiuni de functionalitate sau sa apara cu alte probleme, ulterior.

Este lesne de inteles, ca reviza masinii este primordiala. Neefectuand o revizie cu regularitate, risti sa pierzi masina si implicit pe viata ta. Detaliile conteaza, mai ales in cazul unei masini. Trecerea masinii printr-o inspectie riguroasa previne aparatia anumitor defectiuni si prelungeste viata masinilor. Sunt multe lucruri de luat in considerare atunci cand decizia de a efectua o revizie masinii tale este luata.
Capture-2

10 lucruri pe care trebuie sa le verifici atunci cand duci masina intr-un service auto, pentru o revizie


Este foarte important ca service-ul auto sa ofere un program de revizie complet, care sa acopere fiecare parte. Revizia completa este, fara doar si poate, necesara. Atingand toate partile din motorul masinii, afli ce piese si ce consumabile trebuie inlocuite, care problema trebuie remediata si care este starea masinii pentru noul sezon.
1.Colectarea uleiului uzat si schimbarea cu unul nou.
Principalele uleiuri pe care, probabil, trebuie sa le schimbi sunt uleiul de motor, uleiul cutiei de viteze, uleiul de servodirectie etc.
2.Inlocuirea filtrului de ulei si aer.
In functie de kilometrii parcursi, in functie de modelul de masina, filtru de ulei si de aer se schimb la intervale diferite. O echipa de mecanici va sti cu exactitate cand ar trebui efectuat acest schimb.
3. Schimbarea filtrului de habitaclu.
Filtru de habitaclu sau filtru de polen trebuie schimbat periodic si cu precadere cand acesta este imbibat de mizerie. Un nou filtru de polen va imbunatati calitatea aerului din masina si va inlatura substantele poluante din interior.
4. Verificarea nivelelor lichidelor: lichidul de frane, lichidul de racire etc
. Lichidul de franare este cel mai bun indicator pentru starea franelor, de aceea este foarte important ca nivelul sa nu fie mai mic sau mai jos de indicatorii optimi de functionare.
5. Verificarea si, eventual, schimbarea placutelor de frana, bujiilor si a sabotilor.

6. Verificarea capacitatii de franare a masinii.
Este important sa stii ca doar o verificare vizuala a sistemului de franare nu este indeajuns. Chiar daca sunt in perfecta stare, asta nu inseamna ca si actioneaza instant. Sistemul de franare trebuie sa actioneze asupra rotilor imediat, indiferent de starea caroseriei.
7. Inspectarea semnalizatoarelor si luminilor din bord.
Atat din punct de vedere legal, cat si pentru siguranta ta, este foarte important ca masina sa lumineze corect, farurile si semnalizatoarele sa functioneze regulamentar, mai ales pe timp de noapte.
8. Verificarea anvelopelor si articulatiilor rotilor.
Acest pas presupune reglarea unghiului de cadere al rotilor, alinierea acestora fata de directia de mers, echilibrarea presiunii cauciucurilor si altele. Aceste puncte sunt importante pentru manevrabilitate si siguranta in timpul deplasarii in trafic.
9. Verificarea starii externe a masinii
, eventualele zgarieturi, rugina, indoiri etc.
10. Verificarea motorului, sistemului de directie si cutia de viteze.
Revizia tehnica in detaliu a acestor trei componente ale sistemului de angrenare este foarte importanta pentru securitatea ta si pentru performantele masinii tale.

AutoErebus dispune de un service auto autorizat, unde o echipa de mecanici cu experienta va analiza cu minutiozitate fiecare piesa a fiecarei masini care le trece pragul. Este important de stiut ca service-ul dispune de un catalog vast de piese auto de schimb si de consumabile necesare pentru reviziile auto.

 

 

//]]>