Schimb ulei

Schimbarea uleiului este importanta pentru o buna functionare a motorului masinii, iar importanta acestuia se reflecta asupra tuturor componentelor motorului si nu numai. O buna lubrifiere cu ulei de motor este importanta pentru ca elementele motorului sa nu se uzeze prematur. Uleiul trebuie sa lubrifieze toate partile mobile ale motorului.

 

Cat de des trebuie schimbat uleiul de motor?

 

In general, este recomandat ca masina sa aiba parte de un schimb de ulei de motor la fiecare 10.000 de kilometri parcursi sau, in cazul masinilor cu motor diesel, la fiecare 15.000 de kilometri. Totusi, este recomandat sa verifici nivelul uleilui de motor ocazional si sa il schimbi atunci cand este nevoie.

Nu este suficient sa umpli compartimentul de ulei de motor – este necesar schimul uleiului in mod periodic caci, in timpul functionarii masinii, in uleiul de motor se acumuleaza tot felul de reziduuri care, la randul lor, pot provoca daune la nivelul motorului. De aceea este necesar un schimb de ulei, nu doar o completare a uleiului de motor.

Pentru o ingrijire eficienta, este recomandat sa verifici intai planul de service al masinii. Totusi, ingrijirea masinii nu trebuie facuta numai in functie de recomandarile producatorului – este bine sa verifici periodic starea lichidelor de care are nevoie masina ta pentru o buna functionare.

 

Ce tip de ulei sa folosesc?

 

Cel mai scump nu inseamna mereu cel mai bun – din fericire, acest lucru este valabil in cazul uleiului de motor: cel mai important este sa folosesti uleiul de motor recomandat de catre producatorul autovehiculului.

Inainte de a schimba uleiului, trebuie sa verifici caracteristicile solicitate de catre producator. Alegerea uleiului de motor se face in functie de vascozitatea acestuia, in functie de onctuozitate si in functie de temperatura de utilizare (mono-grade sau multi-grade). Toate aceste caracteristici ar trebui sa fie cuprinse in recomandarea producatorului auto.

Daca nu stii ce ulei de motor sa alegi pentru a realiza schimbul de ulei, poti oricand sa ceri opinia unuia dintre specialistii nostri sau sa vii la service-ul nostru din sectorul 1 din Bucuresti pentru un schimb de ulei rapid si eficient, cu un cost avantajos.

//]]>