Cand detii o masina esti automat nevoit sa ai grija de ea, de la curatare pana la reviziile tehnice anuale. Ce se intampla totusi cand apar schimbari la diverse componente ale masinii?
Necesita ea a fi dusa in service, o repari chiar tu sau o lasi exact asa cum e? Dar sunt aceste schimbari motiv de ingrijorare?
Autoerebus.ro a alcatuit o lista a 5 celor mai intalnite mituri legate de reparatiile automobilului.

Care sunt cele mai cunoscut mituri despre reparatiile auto?

Uleiul trebuie schimbat la fiecare 4.800 kilometri

Adevarat doar in cazul masinilor vechi. Toate modelele create dupa 2007 pot circula pana la circa 11.200 kilometri pana sa aiba nevoie de o schimbare a uleiului.

Filtrul de aer trebuie inlocuit regulat

Inlocuirea filtrului de aer nu se realizeaza atat de des precum se crede. Salveaza-ti buzunarul cu o simpla curatare, iar nu o schimbare a filtrului asa cum iti este indicat de fiecare data cand mergi a service.

Uleiul negru indica faptul ca e timpul sa fie schimbat

Majoritatea uleiurilor contin aditivi care pot modifica culoarea acestora. Tine cont de faptul ca uleiul se schimba dupa circa 4.800 km pentru masinile vechi si 11.200 km pentru masinile construite dupa 2010.

Asigurarea obligatorie este cea mai ieftina modalitate de protectie auto

RCA-ul are rolul de a acoperi doar daunele partilor terta. In cazul unui accident, acesta asigura pagubele celuilalt, dar nu si a masinii tale. Astfel, costurile de reparatie a masinii pot fi mult mai mari decat primele asigurari sau a asigurarilor auto facultative.

Asigurarea e mai mare ca pret pentru masinile mai scumpe

Fals. Companiile de asigurari stabilesc pretul in functie de istoricul soferului, tipul masinii si costurile pe care un posibil accident rutier le-ar implica, stabilite in urma constatarii daunelor.