Cu aceste cresteri a preturilor la combustibil si costurile mari de reparatii, ultimul lucru pe care vrei sa il ai este o masina stricata.

Dar, cu toate acestea, poti evita acest lucru, si chiar cu bani putini. Regula este cat se poate de simpla.
Tine seama de cateva sfaturi venite din partea unor mecanici specializati si ocupa-te cat mai mult de ingrijirea masinii tale.

Citeste manualul de instructiuni al masinii.

Tinand cont de programul de intretinere recomandat masinii tale, eviti foarte multe probleme, iar recomandarile din partea producatorului sunt cele mai la indemana solutii pe care le ai. In felul acesta. poti evita problemele care apar la sistemul de racire, suspensie sau alte probleme care apar la componentele auto.

Verifica lichidele masinii

Periodic, ar trebui sa verifici nivelul de antigel, de ulei, lichidul de transmisie, lichidul de servodirectie si lichidul de frana. Si cel mai bun moment ca sa faci acest lucru este atunci cand umpli rezervorul masinii cu benzina. Chiar daca masina ta nu are scurgeri de lichid in acel moment, este indicat sa previi problemele care apar ulterior. Verifica culoarea, textura, nivelul si filtrele. In felul acesta, eviti usuza precoce a componentelor masinii tale.

Foloseste produse de calitate

Este foarte important sa ii daruiesti masinii tale cele mai bune produse, atat piese auto, cat si lubrifianti. Evita pe cat posibil piesele auto la mana a doua. Incearca sa alimentezi masina cu ulei de motor si combustibil de calitate. Alegand produse de calitate mai putin buna, reduci puterea motorului.

Verifica placutele de frana

Verificarea placutelor de frana este poate cea mai buna preventie pentru siguranta ta. Incepe prin a face o revizie a discurilor si etrierelor. Cele doua sunt parti importante pentru sistemul de franare si, de altfel, sunt si mai scumpe, deci, cu atat mai mult, trebuie sa acorzi o atentie deosebita.

Verifica starea pneurilor

Este foarte important sa verifici starea pneurilor. Trebuie sa verifici presiunea rotilor. Rotile trebuie sa fie bine umflate si nu prezinte nici o umflatura. Cauciucurile trebuie sa nu prezinte urme de uzura. De asemenea, trebuie sa verifici geometria si echilibrul rotilor. Nu este recomandat sa conduci daca masina prezinta oscilatii, arcuri slabite sau vibratii in mecanismul de directie.

Ofera-i masinii tale o revizie completa

Este foarte important sa faci o revizie completa a masinii, periodic. O analiza amanuntita la ulei, filtru, nivelul de lichid de frana, starea bateriei, a motorului sau alte probleme ce pot fi rezolvate la un service specializat, chiar conteaza pentru viata masinii tale. Daca efectuezi astfel de revizii, cresti durata de viata a masinii si previi aparitia altor probleme. De asemenea, este foarte important sa gasesti un mecanic foarte bun, care sa cunoasca modelul sau marca masinii tale. La Auto Erebus, mecanicii se vor ocupa de masina ta si ii vor face o inspectie ca la carte.
Tu, ca sofer responsabil pentru viata ta si a masinii tale, trebuie sa te asiguri ca nu raman probleme nerezolvate. Fiecare defectiune trecuta cu vedere, atrage alte probleme, mult mai costisitoare. Recomandarea noastra este sa fii practic, prevenitiv si sa acorzi importanta acestor sfaturi venite de la mecanici specializati.