2017-05-12-PHOTO-00004734
De ce sa cumperi o masina second hand de la AutoErebus?
May 12, 2017
Show all

5 trucuri pentru a-ti proteja masina vara

autoerebus masina vara

Vara, masina ta este singura care nu ia vacanta.


Caldura excesiva, praful si drumurile inevitabil mai lungi pot dauna grav vehiculului tau.
O metoda sigura de a-ti tine masina in cea mai buna stare este sa o duci periodic la service, dar daca nu ai timpul si resursele necesare, uite 5 metode prin care sa-ti menajezi masina pe perioada verii.
autoerebus masina vara

Sfatul Specialistului AutoErebus


1. Rotile.

Pe timpul verii, riscul de spargere al cauciucurilor este mai mare din cauza temperaturii ridicate a soselelor si a incarcaturii, adesea mai mare, a masinii. Cauciucurile insuficient umflate sunt supuse unui risc mai mare, dar nici supraumflarea lor nu este o solutie; cauciucurile supraumflate fiind predispuse riscului de derapare in cazul ploilor de vara. Recomandat este sa verifici presiunea din roti in fiecare luna si sa te asiguri ca ai o rezerva, mai ales cand planuiesti drumuri lungi.

2.Protectie solara.

Desi vara avem obiceiul de a purta mai putine haine, masina ta are nevoie de mai multe. O metoda ar fi sa gasesti un loc de parcare umbrit sau sa parchezi masina in subtern, mai ales in perioada pranzului. O alta solutie este folosirea unei copertine pentru a acoperi masina. Interiorul masinii, de asemenea are nevoie de protectie speciala, cel putin o data pe saptamana este recomandata aplicarea unui lac protector pe bord si scaunele din piele pentru a evita decolorarea lor.

3.Temperatura masinii la interior.

Stim cu totii cat de repede creste temperatura unei masini parcate la soare. Pentru a racori mai repede masina, tot ce trebuie sa faci este sa conduci cu toate geamurile deschise si aerul conditionat pornit. In felul asta, aerul cald va fi dat afara, iar cel rece va putea circula. In cateva minute, aerul din masina va avea o temperatura asemanatoare cu cea exterioara si vei putea inchide geamurile.

4.Volanul.

Pe langa temperatura ridicata, o alta problema este supraincalzirea volanului. Poti scapa de asta rotind volanul la 180 de grade dupa ce ai parcat masina. In felul asta, partea pe care o atingi nu va sta in bataia razelor solare si isi va pastra o temperatura confortabila la atingere.

5.Supraincalzirea motorului.

Temperaturile ridicate si nivelul scazut al lichidului de racire pot duce la supraincalzirea motorului si suprasolicitarea sistemului de climatizare. Semnele supraincalzirii motorului variaza de la cele mai usoare, aprinderea catorva beculete pe bord, la cele mai grave, aparitia aburilor sau a fumului de sub capota. Daca ti se intampla asta, tot ce trebuie sa faci este sa opresti masina intr-un loc sigur, sa opresti motorul si sa astepti cel putin 30 de minute pana poti deschide capota, insa totul poate fi evitat prin verificare lichidului de racire inainte de a pleca la drum.
Specialistii AutoErebus recomanda aceste 5 trucuri, pentru a-ti petrece vara visand la urmatoare ta calatorie, nu facandu-ti griji pentru masina ta.
//]]>