Un proprietar de masina care se respecta trebuie sa aiba in vedere un aspect esential, de ordin estetic, si anume ingrijirea in detaliu.

O masina ingrijita si lustruita va intoarce capetele, tot timpul. Ba mai mult, tinand cont de cateva aspecte importante, vei reusi sa intineresti masina, chiar cu cativa ani. De aceea, ca sa obtii rezultate vizibile, nu este suficienta doar vizitarea unei spalatorii auto.
Cele mai noi servicii pe piata, in materie de ingrijire si intretinere auto, sunt cosmetizarea si detailingul auto. Cosmetizarea auto presupune infrumusetarea aspectului interior si exterior al masinii, un fel de SPA auto profesional, prin polish auto si detailing. Astfel de servicii sunt intalnite si in catalogul service-ului Auto Erebus.

Cele mai importante aspecte in cosmetizarea masinii la exterior

Indepartarea zgarieturilor fine.

Este foarte important ca in procesul de cosmetizare a masinii, echipa de mecanici sa priveasca in detaliu tinichigeria masinii. Orice zgarietura sau urma de rugina poate strica aspectul estetic al masinii. Este foarte important ca in procesul de ingrijire si curatarea a masinii sa fie inclusa si aceasta parte. Pentru acest pas, sunt folosite solutii abrazive si vopsele speciale.

Curatarea.

In procesul de spalare si curatare, masina va avea parte de o imbaiere ca la carte. Curatarea se refera la eliminarea tuturor particulelor daunatoare tinichigeriei si parbrizului dar si partii inferioare a masinii: anvelopele si jantele. Sunt folosite solutii de spalare de o calitate superioara si instrumente de ultima generatie, care sa indeparteze eficient murdaria, fara a afecta vopseaua.

Lustruirea sau ceruirea inseamna aplicarea unui strat subtire transparent peste vopseaua masinii.

Rezultatele vor fi stralucitoare si, mai mult decat atat, benefice masinii tale.

Protectia

. Acest pas presupune aplicarea unui strat aderent sub forma lichida sau a unei paste, cu rol de impiedicare a depunerii de murdarie.
Desi aceasta nu intra in serviciul de cosmetizare a masinii, este foarte importanta si reconditionarea vopselei, mai ales daca suprafata externa prezinta urme de uzura vizibile. In timp, aspectul masinii are de suferit din cauza mai multor factori. Fie ca se deterioreaza din cauza conditiilor atmosferice, fie ca vechimea masinii isi lasa amprente, fie ca masina nu a fost tinuta intr-un mediu propice si ferit, este indicat sa reimprospatezi vehiculul cu un nou strat de vopsea. Cu siguranta, masina va arata ca noua.

Cele mai importante aspecte in cosmetica auto de interior

Curatarea tapiteriei in detaliu.

Acest pas presupune aspirarea, samponarea si uscarea tapiteriei din interiorul masinii,
astfel incat bacteriile si murdaria sa fie indepartate in profunzime. Sunt folosite tehnologii cu aburi si perii moderne, care sa nu afecteze materialul din interiorul masinii.

Curatarea elementelor din interior.

Pe langa tapiterie, este foarte important sa se acorde importanta si elementelor din interior, precum brodul, maneta de viteza, volanul etc. Sunt zone favorabile bacteriilor de aceea trebuie sa se acorde o atentie deosebita si sa se foloseasca substante dezinfectante.
Fii atent la detalii si nu lasa ca masina ta sa isi arate anii. O reimprospatare inseamna o prelungire a vietii masinii tale. Cauta cea mai buna oferta de cosmetica auto si cu siguranta rezultatele vor fi vizibile.